Recensies

Op ons Future Logistics event, dat in teken stond van onze omschakeling naar het eerste landelijk dekkend, volledig CO2 vrije bezorg netwerk ter wereld, sprak Jan over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de elektrische auto-industrie. Een buitengewoon inspirerend en motiverend verhaal met meer dan genoeg humor om ook niet-marktkenners bij de les te houden. We hebben dan ook met veel plezier naar Jan geluisterd.
Sam Rohn, CEO Red je Pakketje

Tijdens de jaarvergadering van TLN-deelmarkt Verenigde Koeriers- en Expresbedrijven (VKE) heeft Jan Wouters een levendige presentatie gegeven over de toekomst van de automotive-sector. Jan is een wandelende encyclopedie en verbindt in zijn verhaal historie met actualiteit en wetenschap. Hij deelt zijn kennis met veel humor graag met zijn publiek en zorgt daarbij voor de nodige interactie. Een aanrader voor iedereen die interesse heeft in automotivetechniek en -ontwikkelingen!
Hans Erik Ouwehand, voorzitter VKE

Regelmatig organiseren wij als vermogensbeheerder thema bijeenkomsten met relevante hedendaagse onderwerpen. Het laatste jaar zijn we door de media overspoeld met een overvloed aan feiten en fabels over de toekomst van onze mobiliteit en het elektrificeren hiervan. Dit gaat zover dat je bijna niet meer hardop durft te zeggen dat je een nieuwe (overigens schone Euro 6d) diesel hebt aangeschaft. De publieke opinie creëert haar eigen waarheden en oordelen. Jan Wouters is in staat op geheel eigen wijze (ja met spatie) en geweldige gevoel voor humor een zaal met mobiliteitsfreaks te boeien, te triggeren en interactief te laten deelnemen aan de mobiliteitsreis van het verleden naar de toekomst. Vanuit een wetenschappelijk perspectief en dus vooral gebaseerd op feiten. Chapeau.
Stefan Roosendaal, Partner Auréus Vermogen.

We hebben Jan Wouters geboekt voor ons seminar ‘Op weg naar 2030’. Vol enthousiasme kunnen wij zeggen dat we zeer tevreden zijn over Jan’s inbreng tijdens deze avond. Daarnaast hebben we van de gasten niks anders dan lovende kritieken gehad. Voor herhaling vatbaar.
Andy Bück, marketing manager Wealer Autogroep

Jan Wouters is een begenadigd spreker met veel kennis van zaken en een uitgebreid netwerk. Tijdens de relatiedag van ARN heeft hij een verfrissende kijk op de geschiedenis van de auto gegeven en op innovatie in de automotive sector. Hij trakteerde de deelnemers op een scala aan boeiende feiten en visies – dikwijls met een vette knipoog.
Martijn Boelhouwer, Manager Communicatie ARN

Jan Wouters was startspreker op onze ‘TEAMdag ’, ons jaarlijkse event waarbij we inzoomen op actuele ontwikkelingen binnen onze branche en in de maatschappij. In de Automotive gaan de ontwikkelingen nóg sneller en daardoor disruptiever dan in onze eigen Technische Installatiebranche, dus daar kunnen we van leren. Jan combineert vanuit zijn functies bij AutomotiveNL en het NCAD het verleden met het heden én met de toekomst en hij kan daardoor als geen ander duiden welke ontwikkelingen hypes zijn en welke ontwikkelingen waarschijnlijk zullen beklijven. Dat maakte hem voor ons doel tot een ideale spreker. Bovendien brengt hij zijn kennis over met een flinke dosis humor waardoor het publiek geboeid blijft luisteren.
Ton de Win, directeur Elektroned

In een interactieve presentatie nam Jan Wouters ons via het verleden mee naar de toekomst van de automotive. Met humor zette hij ons serieus aan het denken over de ontwikkelingen in de automotivemarkt. Onze gasten hebben genoten van zijn presentatie en zijn kijk op zaken.
Guus van Dreven, directeur Autoschade Herstel Groep

Jan Wouters heeft bij het Nova College, afdeling Motorvoertuigentechniek, een presentatie gegeven aan studenten, docenten en praktijkbegeleiders uit het bedrijfsleven. Vanaf de eerste minuut wist Jan het publiek aan zich te binden. Hij heeft een overzicht gegeven van de (auto-)mobiliteit in historisch perspectief en een aantal scenario’s voor de toekomst geschetst. Dat deed hij met veel humor en enorm veel kennis van zaken. Jan is een wandelende encyclopedie op zijn vakgebied. Na de presentatie heeft Jan nog alle tijd genomen om de vele vragen die de aanwezigen nog hadden te beantwoorden. Het was een zeer geslaagde avond.
Ernst Dobber, Opleidingsmanager en Informatie Specialist Onderwijs ROC Nova College

ASN Klant event woensdag 13 februari 2019 op de Automotive Campus te Helmond.
Voor een groot netwerk van schadeherstellers had PPG een klanten dag georganiseerd. Het doel van deze dag was een interactieve, boeiende en interessante dag voor onze leden. Dat was het zeker! Vooral door de gastspreker van de dag, de heer Jan Wouters.
Jan wist het hele gezelschap te boeien door zijn ongekend grote schat aan kennis van de geschiedenis van de Automotive industrie. Deze wist hij met veel humor, mooie visuele voorbeelden en zorgvuldig gekozen woorden over te brengen. Gedurende de dag verbond Jan de verschillende activiteiten moeiteloos voor ons aan elkaar.
Daarnaast is Jan zeer prettig om mee samen te werken, hij heeft interesse in zijn gasten en houdt je aandacht vast van begin tot einde.
Leonce Bimbergen, National Sales Manager CarAutomotive Refinish Benelux, PPG

In de zomer van 2018 hebben wij een Kennisdag georganiseerd voor onze klanten in de markt van de binnenstedelijke voedseldistributie. Als onderdeel hiervan hebben we Jan Wouters gevraagd een presentatie te geven over zijn visie op het vervoer, en meer specifiek, de conditionering tijdens het vervoer, in de toekomst. Naast dat Jan in staat is door zijn manier van presenteren, gepaard gaande met een aanstekelijke vorm van droge humor, het publiek geboeid te houden en zelfs te enthousiasmeren, was ook de inhoud een eye-opener voor velen en had een ieder een helder beeld van het heden, verleden en toekomst van de mogelijkheden van (geconditioneerd) vervoer.
Henk Lammertse, Algemeen Directeur Thermoking Transportkoeling

Jaarlijks organiseert Vialis tweemaal de Gebruikersdag Verkeersmanagementsystemen voor haar klanten. Op 15 november 2018 vond de Gebruikersdag plaats op de Automotive Campus met als thema de zelfrijdende auto.
Jan Wouters gaat als enige spreker deze dag terug in de tijd. Hij laat aan de hand van historische beelden zien dat ontwikkelingen soms grillig verlopen en vaak in de kern al een lange voorgeschiedenis kennen.
“We denken heel snel dat iets mogelijk is, maar we vergeten soms de impact van ontwikkelingen op andere sectoren. Bijvoorbeeld de effecten op economie, werkgelegenheid of het aanpassen van de infrastructuur. Een voertuig veranderen is niet moeilijk, maar een heel systeem veranderen is vaak erg complex”.
We leven in het moment en neigen ernaar de ontwikkelingen in het heden te overdrijven door groepsdenken en tunnelvisie. De ontwikkeling van de zelfrijdende auto is in feite al meer dan honderd jaar geleden gestart door steeds verder gaande automatisering van bestuurderstaken; de eerste auto met cruise control was er in 1959, en de eerste automaatbak in 1939. En het elektrische voertuig had ooit al een groter marktaandeel bereikt dan nu het geval is. Soms zijn er parallelle vragen of economische motieven waardoor ontwikkelingen anders lopen dan verwacht.” Wouters hoedt zich dan ook voor voorspellingen. De toekomst is niet te voorspellen. Tot 2030 kun je een beetje inschatten, maar tot 2050 is volstrekt onmogelijk.”
Met zijn inspirerende betoog weet hij als laatste spreker voor de lunch op humoristische wijze de toehoorders te boeien. Kortom, van harte aanbevolen!
Frans van Waes, Innovation en New Business Developer, Vialis bv

Jan Wouters heeft in de zomer van 2018 onze zogenaamde RDW Binnenweek formeel afgesloten met een inspirerende lezing. Ik had al eerder ervaring opgedaan bij de Carrièredag van Automotive Center of Expertise met Jan en besloot hem weer te vragen. In de Binnenweek werken we namelijk met onze inspecteurs aan extra kennis met betrekking tot de innovaties in de automotive. Met deze bagage vliegen ze daarna weer over de wereld uit om voertuigen te testen en goed te keuren voor veilig gebruik op de Europese wegen. Serieuze zaken dus, waar we best wat ontnuchterende, relativerende woorden bij konden gebruiken.
Jan geeft zijn visie op de innovaties in de automotive branche/sector vanuit de toegepaste geschiedkunde. Dat klinkt als een stofjas in een bibliotheek, maar dan ken je Jan nog niet! De droge humoristische techneut verzamelt, beheert en ontsluit een uniek archief op auto- en verkeershistorisch gebied met alle RDW typegoedkeuringen sinds 1946! Cultureel erfgoed noemt Jan dat. Hij voert graag de discussie over mobiliteit van de toekomst en een efficiënte uitvoering daarvan. Op een interactieve manier weet Jan de zaal te boeien, hij is daarbij de techneut onder de techneuten en dan ook niet vies om de diepte in te gaan. Dit maakt Jan een hooggewaardeerde geloofwaardige spreker.
Josée Sombekke, Senior Adviseur Voertuig Regelgeving en Toelating, RDW