Presentaties

Onderwerpen zijn:

Mobiliteit 2030
Van de plug-in hybride truck uit 1899 naar de zelfrijdende Mercedes uit 1995. Van de connected car en de geautomatiseerde auto naar de zelflopende voetganger. Van de concurrentie tussen batterijen en waterstof naar shared mobility en de toekomst van stadslogistiek en milieuproblematiek. Met een saus gevuld met big data, IOT, 5G en 6G, 4D printing en kunstmatige intelligentie, kan de reis naar de mobiliteit van de toekomst beginnen. En om de zaak in perspectief te plaatsen loopt het verleden er hier en daar ludiek doorheen. Eventueel als toetje af te ronden met een unieke en hilarische automotive quiz!

Tesla business case
Dat Tesla erg vernieuwend is in de automotive industry, zal niemand ontkennen. Het adagium If you can’t beat them, join them is voorbij. If you can’t beat them, do the opposite is dé manier om succesvol te zijn. In de Tesla Businesscase worden talloze veelal disruptieve vernieuwingen voor het voetlicht gebracht. Praktisch zeer bruikbaar. Doe uw voordeel daarmee!

Trendcatching en voorspellingen
Zij die kennis hebben voorspellen niet. Zij die voorspellen, hebben geen kennis zei de Chinese wijsgeer Lao-Tse 2700 jaar geleden al. Toch waag ik een poging. Je kunt al een heel eind komen als je een mix maakt van kennis van historische voorspellingen, het ontdekken van diverse manieren van foutdenken en een praktische filosofische benadering van maatschappelijke, economische en technologische ontwikkelingen. Verrassing gegarandeerd!

Combipakket Future Tech
Een combinatie van Mobiliteit 2030, de businesscase van Tesla en Trendcatching en Voorspellingen. Deze mix wordt geserveerd in een cocktail van wetenschap, humor, inspiratie, verrassing en indien gewenst gaming. Uniek in haar soort!

Tech Cabaret
Een cabareteske voorstelling van het vakgebied trendwatching, ongekend en verrassend! A.I., quantum computing, kernfusie, data science, 4D printing, 6G, superintelligentie, smart tracking devices, de hyperloop en nog veel meer zeer interessante technologieën komen aan bod. Hier en daar worden wat filterbubbels en de voorspellingsformule van Wouters op de technologieën losgelaten. Nieuwe frisse inzichten gewaarborgd!

Recensies vindt u hier

In mijn boek uit 2013 over de geschiedenis van de elektrische auto, onderzocht ik de vraag of het door de overheid beoogde marktaandeel elektrische auto’s van 2,4%, zijnde 200.000 stuks, haalbaar zou zijn. Dit zou een evenaring van het “record” van 1914 betekenen.