Unieke presentaties.

De wereld van de mobiliteit is aan dezelfde grote veranderingen onderhevig als het aan het begin van de 19e eeuw. Dit geeft unieke kansen voor nieuwkomers en voor bedrijven die flexibel kunnen inspelen op die veranderingen. Jan Wouters houdt zich in zijn professionele werk zowel bezig met de toekomst van de automotive – / mobiliteitssector als met het verleden. De combinatie van die twee geeft een unieke kijk op welke trends echt zijn en welke slechts paradigma’s.

Jan studeerde Autotechniek aan de HTS in Apeldoorn en daarna in de avonduren aan de TU/e Technologie & Innovatiebeleid met focus op transities. Tegelijkertijd studeerde Jan aan de O.U. Organisatie & Strategie met focus op financieel management.

Na diverse uitstapjes, o.a. via het importeren van motoren uit Italië, het ombouwen van supermarkten in Polen, tot aan het geven van een demonstratie hoofdrekenen op de Nederlandse televisie, kwam Jan in de automotive -/mobiliteit sector terecht.

Momenteel is hij manager Innovatie & Green Mobility bij AutomotiveNL; de clusterorganisatie van de Nederlandse automotive industrie. De focus ligt op de slimme en schone mobiliteit van de toekomst; van de waterstofeconomie tot shared mobility en van Batterij Elektrisch tot Connected Cars en van hybride technieken tot aan big data.

Daarnaast is Jan directeur van één van de grootste automotive archieven van Europa. Vanuit die hoedanigheid heeft hij ook een boek geschreven over de geschiedenis van de elektrische auto, getiteld: is het marktaandeel van 1914 in 2020 haalbaar?

U kunt van mij unieke en bevlogen presentaties verwachten, over alle aspecten van mobiliteit; nu, in het verleden en de toekomst. En als het kan; interactief. Daarbij zijn humor en verrassing dé ingrediënten om een opmerkelijke kijk op de huidige ontwikkelingen mee te geven.

In de afgelopen periode zijn er presentaties / lezingen gegeven aan o.a. AMT Bootcamp, AMT Live, Automobiel Management, Automotive Center of Expertise, Deloitte, Innovam, Vereniging van Automobieltechnici ATC, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen en aan de TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente  en de Hogeschool Rotterdam.
Jan Wouters AM Congres